Onsdag, Skrik

Han vaknar, Skriker.
Hans huvud värker och det är mörkt. Fumlandes i mörkret lyckas han tillslut fåtag på lampan på nattduksbordet.
Lampan tänds och han fylls med en ny oro. Var är han nu? rummet känns igen, men nu mörkt och ensamt, de ljusa färgerna han har sett framför sig i vad som verkade vara för bara 20 minuter sen är som bortblåsta.
Lådor, spindelväv och mörker är det nu som lever i hela rummet, han läser en text som står skrivet stort på väggen.
"Skriv Ner Allt! Kom ihåg! Detaljer! ". Han funderar efter en sekund på vad han ska skriva. och ser ett block som ligger på nattduksbordet.
Han slår upp förstasidan och läser; gult kök + blond tjej?
2'a sidan; gult kök, mörkblond tjej, Kaffe.
3'e sidan; gult kök, mörkblond tjej, kaffe, kyss? älskare? arbete?
4'e sidan; 3 foton vänster vägg, 4foton höger vägg, stor tavla bakre, stor vägg-tv fram - tv-rum,


Efter en sekunds rysning fortsätter han läsa sidorna och slutar på den sista. så börjar han skriva upp det lilla han kom ihåg som inte var på listan men allt känns som en dröm. Russin, Ägg, vitt - runt köksbord, telefon nattduksbord. Sen tycks allt blir grått bara.
Han tittar ner på nattduksbordet och ser att det ligger en telefon där och stryker det från listan igen.

Det han inte har sett vid första synen när han vaknat är att rummet är desamma som i drömmen. Eller var det en dröm? vem hade skrivit detta på väggen och vad betyder allt? han kände bara frågorna snurra i huvudet.

- kaffe. Sade han för sig själv och gick mot dörren. När han öppnade fick han en shock. Det vackra mellanrummet mellan köket och sovrummet var inte som han kom ihåg från drömmen. Det var nu mörkt, dåligt belyst och fullt med lådor. Han sträckte sig efter lyset.
När lampan tände sig i taket såg han allt kaotiskt, lådor som hade trillat omkull och gamla pizzakartonger överallt. Det enda som verkade som det var som det skulle var köket. Där inne lös lamorna för fullt och det var målat i en ljusgul vacker färg och luckorna var vita fortfarande. eller?
han såg i ögonvrån några färgburkar som han gick fram till.
Bredvid burkarna låg det en lapp.
Kom ihåg; Färg kök, Vit Luckor. gul Väggar.

Vad hade hänt? han förstod fortfarande inte.

När han kom in i köket såg han sig omkring, kaffemaskinen var exakt som han komihåg den från drömmen, samma mörke, samma färg, samma allt. när han tog tag i maskinen kom han ihåg värmen och kärleken som huset hade gett honom innan, inte alls som nu. Nu var det köket som gav en gnutta hopp, resten av huset kändes borta, förlorat. ja till och med gammalt.

Han sprang ut till badrummet och såg sig i spegeln och häpnades.
Det var minst ett års skillnad från drömmen och nu men det kändes som mer. Insikten gjorde honom rädd.
Har han aldrig kommit ihåg något under hela sitt liv eller är det nu som har hänt? Och vem är kvinnan som dyker upp i hans dröm? eller är det förflutna?

Han går tillbaka ut till köket och öppnar skåpet. Inga russin, tänker han och stänger igen, han ser en bunt med post-it lappar på bänken och skriver; " Köp russin =) " och sätter på skåpsdörren.

I detta ögonblick när han ser post-it lappen på skåpsdörren upptäcker han att den inte är ensam, när ögonen har blivit van vid ljuset och man tittar mer noggrant ser man post-it lappar över hela huset. Där foton har varit och övriga småtipps. Hur länge hade han hållit på?


Onsdag, Lunchtid.

När han vaknade igen så kollade han på klockan, han hoppades att den skulle vara en bit in på eftermiddagen då han inte gillade att han inte kom ihåg något. Men han kunde inte sova, detta var den femte gången han vaknat under senaste timmen kändes det som. Allt känndes så fel där han låg, utan kläder, utan en aning om var han var.

Allt han visste var att hon skulle komma igen senare. Han såg då ett byxben sticka fram under sängen. Han tog tag i det och drog ut byxorna.
Ett par svarta jeans och en ljusblå skjorta hittade han där under, utan tvekan var det hans kläder och han tog på sig dem.
Änligen något som var hans, tänkte han undertiden han knäppte skjortan. Han kände efter i bakfikorna och i framfickorna.
Ring, Ring.
En mobiltelefon som låg på nattduksbordet ringde och vibrerade. Osäker på om det var hans svarade han.

- Hallå?
- Hej, du kan du vara så snäll och springa ner till konsum och köpa lite mjölk och ägg, det är slut.
Rösten kändes varm, lika varm och älskande som kyssen han hade fått tidigare imorse, det måste vara hon.
- Ja, öhh.. visst det kan jag.
osäker på vad han skulle svara och om hon ens visste att han inte kom ihåg något sade han ja och hon sa att hon skulle vara hemma vid tre tiden.

Han satte sig i sängen och såg mot mobiltelefonen, det måste finnas mer nummer..
Han gick in i telefonboken och insåg att det enda numret han hade var "älskling" med samma nummer som precis ringt han.
Medelanden då?, han tittade efter och hittade tio st i inkorgen, alla var från älskling som hade skrivit att hon älskade honom mer än något annat och andra kärleksfulla sms. och alla var gamla.

Vad hade hänt med honom? varför kom han inte ihåg sin flickvän? vad är det som händer?

Han går ut till köket och sätter på en ny kanna kaffe, häller upp i en gul mugg och sätter sig vid det vita runda köksbordet och tar en titt på tidningen igen... onsdag..

En vecka med blogg?

Nej, det kan man väl inte säga, haft höstlov från bloggen, 7 långa dagar utan ett ord, men nu börjar det komma igång, Bloggen handlar för närvarande om mycket olika, jag recenserar olika saker och jag skriver om vad jag gör, och nu kommer det även en ny sak, en story, en berättelse, som en film.

Ni borde läsa den, den kommer bli intressantare på vägen men första "avsnittet" är avklarat och fortsättning kommer att följa. det är bara att hålla ögonen öppna,
så vad hände under denna vecka av väntan?

Jo, vi tar det från början,
Onsdagen; Jag tänkte blogga, men det blev förändrat då jag råkade starta lite serier och snabbt fastnade och hann inte innan det var dags att jobba, och när jag kom hem så blev det yttligare serier.

Torsdagen, sover länge och hämtar posten, men det var inget intressant, bara biljetterna till Pablo Franciscos show i Göteborg. sen jobb och serier

Fredagen, inget kul denna dagen, bara jobb och serier.

lördagen; den bjöd på formula 1 kval, och vilket kval det var, spännande in på sista sekund men med Ferrari 1 & 2 så ser man fram emot ett bra race.
Åker sedan till Torp i Uddevalla och hämtar ut min Byrå på jysk, som visar sig vara ofullständig och halva byrån är kass.!!

Söndagen; kollar på Formula 1, Ferrari vinner stort 1 & 2, hade bara velat se Massa i vinst istället. Men men.

måndagen; Tar ledigt från jobbet för att åka ner och se Pablo's show i göteborg. Roligaste jag varit med om, Äter på McDonalds på vägen hem.

Tisdag (Idag?) jobbar, sen kollar jag på Dexter och den älskade serien Californiacation.

-------------------

Sådär, där har ni mina senaste dagar, väldigt snabbt nedskrivet, eftersom det är ett long gone chapter så får det inte vara med så mycket, blir roligare imorogon då det kanske händer det som skulle hänt förra onsdagen, vi tar det då.

/puss på mig.

Onsdag, Fast inte nu.

Det är onsdag, men han  vet inte det än, vädret är allmänt kasst med härligt solsken som likar in då och då. ute i köket skriker kaffekannan som står på spisen. Han som ligger kvar i sängen vaknar till och grubblar efter en stund, var va han? hos vem var han?...
ute i köket stod det en tjej, hon var ungefär 175cm lång och hade mörkblont hår. från sovrummet kunde han se henne strosa omgring i köket och hälla upp en kopp kaffe.
Han hade endast en skjorta på sig, vit, inte genomskinlig, han hade gärna velat att den var det, inget fel med att se lite tänkte han.
Men vad skulle grannarna tro? började han fundera och insåg yttligare en gång att han inte visste vart han befann sig. Allt kändes liksom som en dröm. Solen sken in i köket och lyste på de ljusgula väggarna och det hela känndes som ett renare och vackrare ställe. Han såg henne titta mot honom och le.
Hon gick emot honom med en kopp kaffe i varje hand.
- Här har du, du behöver det nog. sade hon
- Tack? ehm,... 
Han visste inte vad han skulle säga, skulle han säga direkt rakt ut att han inte hade ett minne kvar från henne eller överhuvutaget om han träffat henne.
Hon böjde sig ner för att kyssa henne och han visste inte bättre än att kyssa tillbaka.
- Jag måste åka nu, vi ses ikväll.
Hon gick mot garderoben och klädde på sig,
Han försökte att läsa av henne från kläderna hon tog på sig om vad hon jobbade med, fast fick inte mycket tillbaka, en gråsvart kjol som gick ungefär till knäna och en blålila blus till.
Hon piffade till sig det sista framför spegeln innan hon tog nycklarna och gick ut, satte sig i bilen och åkte iväg.
- Shit! sa han för sig själv då han såg sig omkring efter kläder som kunde vara honoms.
Han hittade ingenting, allt han hade var ett par svarta boxers.
Han gick in på toaletten, sitsen var nere, det fanns bara en tandborste, inga mediciner och ett stort badkar.
Förgrubblad gick han vidare till köket, tittade i skåpen, flingor, sirap, russin, havregryn.. han rabblade upp det som fanns för sig själv.
Russin? tänkte han.. jag gillar väl inte russin? han var inte säker, men sen så var det ingen vanlig morgon heller.
När tanken slog han att han inte ens visste vilken dag det var eller vilket år började han bli orolig.

En tidning låg på bordet, han kollade genast på stämpeln. Den 12'e September 2007 - Torsdag, stod det på tidningen. Han tänkte efter.

Han visste inte var han var, han visste inte vem hon var, han visste ingenting...
Allt han var säker på var att hon skulle komma tillbaka ikväll. Men varför var hon så glad? Var de ihop?
Han följde väggarna med blicken, Foton, det måste finnas foton.

Smått hetsad började han gå genom rummen, bilder på henne fanns överallt, och det var kanske inte så konstigt då det verkade helt klart som om hon bodde här. Men inget verkade hjälpa honom.

Han får helt enkelt vänta på att hon ska komma tillbaka.. Han lade sig i sängen och tänkte; Vad är det som händer?

Låt; Heart - Crazy On You

Dagens Låt blir yttligare en Guitar Hero låt, nämligen Heart - Crazy on you.
Den släpptes först 1976 och sen återsläpptes 1978.

Lyrics:
If we still have time
We might still get by
Every time I think about it I want to cry
With bombs and the devil
Little kids keep coming
No way to breathe easy...no time to be young
But I tell myself that I was doing alright
There's nothing left to do tonight but go crazy on you
crazy on you
let me go crazy crazy on you

My love is the evening breeze touching your skin
The gentle sweet singing of leaves in the wind
The whisper that calls after you in the night
And kisses your ear in the early light
And you don't need to wonder, you're doing fine
My love, the pleasure's mine
Let me go crazy on you
crazy on you
let me go crazy crazy on you

Wild man's world is crying in pain
what you gonna do when everybody's insane
So afraid of one who's so afraid of you
what you gonna do oh....ahhhhhhhhhh. oooooo

crazy on you, crazy on you, let me go crazy crazy on you

I was a willow last night in my dream
I bent down over a clear running stream
I sang you the song that I heard up above
And you kept me alive with your sweet, flowing love

crazy, yeah, crazy on you
let me go crazy crazy on you
crazy on you
crazy on you
let me go crazy crazy on you, yeah

crazy on you
crazy on you
let me go crazy crazy on you, oh

Live;

Mat; Hamburgare

Finns det något så gott som en ny god hamburgare? Här har ni receptet på en supergod.

Hamburgare
Hamburgare serverad med sallad, tomater, gurka och rödlök.

Klocka Tid: 20 minuter

Muffins 6-8 st

Du behöver:

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 tsk kött- och grillkrydda

Servering:

  • 6-8 st hamburgerbröd
  • sallad
  • gurka
  • tomat
  • röd lök i tunna skivor
  • ev. dressing




image32

Gör så här:

Lägg nötfärsen i en bunke. Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen. Strö över kryddan.

Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.

Hetta upp en stekpanna med matfett. Forma smeten till runda, tunna, platta bullar. Stek dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.

Om du vill göra någon av dressingförslagen ovan blandar du bara alla ingredienserna i en skål.

Servera med hamburgerbröd, sallad och ev. någon dressing.


Smaklig måltid!


Film; Music And Lyrics

image30
Dagens Film blir Music and lyrics (2007) en romantik/komedi med Hugh grant och Drew Barrymore.
Hugh spelar en popstjärna som glömdes bort, nuförtiden så skriver han bara texter till andra.
Han får ett uppdrag att skriva en text till en av de största artisterna (i filmen) och under tiden han försöker komma på något som låter bra och rimmar så nynnar Drew som spelar hans hembiträde som vattnar blommorna på massa vackra rader. De inser fort att de gillar varandra och umgås allt mer och gör en perfekt låt. "way back to love".
Filmen har massa roliga kommentarer men är också den bästa romantik filmen jag sett iår.
Betyg: Filmen får 5/6.
Motivering: En underbar komedi och en underbar romantik. Men hade gärna haft en halvtimmes längre "slut".
image31
Trailer;

Tisdagen

Tisdagen bjöd inte på några överraskningar.

Jag vaknade och solen lös, det var rätt så härligt att se så jag passade på att gå upp lite tidigare, var uppe strax efter tio, så jag åt frukost och chattade lite fram tills det var dags att åka till jobbet.

Jobbet var ganska segt som vanligt.

När jag väl kom hem igen var det lite serier såsom Dexter och Californication som höll lågan brinnande.

En stund sorterades kläder med.

Annars inget nämvärt.

Vi får se vad onsdagen har att erbjuda, en fågel har viskat i mitt öra att det kommer hända något.

Rihanna

Dagens låt måste helt klart vara Rihanna's Shut Up And Drive.

Musikvideon kan ni se här;


Eller kolla denna:

Pirates Of The Carribean

Tre underbara filmer. Men vilken trailer är bäst?

1an:


2an:


3an:

Pablo Francisco

Wohoha! jag ska åka och se pablo Francisco!
köpte precis biljetterna.
Det blir jag och mina två bröder samt min äldre brors flicka som åker.

20:00 i göteborg på måndag!

Ett klipp Med pablo;


9/11 - Grattis På Födelsedagen.

Så var det då dags igen, 6års Jubileeum. Låt oss gå ut och fira detta med en stor tårta och presenter.

image28
image29

Hitman

Här är Filmtrailern på hitman filmen, verkar bli en av de bästa konverterings-filmerna som kommer baserad på spelvärlden.

Teaser:

Trailer:

Batman; The Dark Knight

Dagens trailers, ta en titt på:

Batman: The Dark Knight:



Dexter

En serie jag måste rekommendera är helt klart Dexter.
Det handlar om en kille som heter Dexter, han är seriemördare.. ´men han mördar bara andra seriemördare.
på så sätt så blir han ändå som en "hjälte" i serien och man får följa hans tankegång genom seriens gång.

Mycket bra inspelad och genomtänkt.


Räkor Med Bröd

Idag blir det en riktig specialare jag kommit på.
Korvbröd med Majonäs och Räkor.
måste säga att det hela är godare med kräftstjärtar men räkor fungerar fint det med.

image25
image26

Mando Diao - Good Morning, Herr Horst

Dagens låt blir Mando Diao med låten Good Morning, Herr Horst.
lagom lång, snabb härlig låt som är lätt att sjunga med i... se på musikvideon;


Medal Of Honor: Airborne

image24

Medal of honor: Airborne (2007) är ett actionfyllt spel där du tar i rollen som en fallskärms-krigare i andra världskriget. Grafiken är den senaste och är mycket snygg även i Medium inställningar.
Kontrollerna är lätta och man lär sig snabbt och manövrera sig och huka sig på de olika sätt som finns.
Man kan även avancera och bli bättre och bättre på vapnen man har, genom att döda tre fiender i rad med samma vapen så fylls en mätare och när den blir full så har du blivit bättre på vapnet, och får uppgraderingar så som snabbare laddningsmöjligheter, större magasin och kikarsikten.
Ett mycket härligt spel som man kan spela om och om igen, och blir nästan tvunget tyvärr då det bara är 6 uppdrag. Men du kan landa var du vill på slagfältet.
En annan bra sak är om du klarat ett av uppdragen och sen dör så behöver du inte göra om uppdraget utan kan landa närmare nästa uppdrag och satsa på det. du börjar även med vapnena du hade senast det sparades.


MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS

Operating System: Windows XP SP2

Processor:
2.8 GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon XP 2800+
Memory :
1GB RAM
Video Card :
NVIDIA Geforce 6600GT or ATI Radeon X1300PRO
(Some slower GPUs with higher model number's also not recommended.)
Video Card Memory:
128MB RAM

Operating System: Windows Vista

Processor:
3.0 GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon 64 3800+
Memory :
1GB RAM
Video Card :
NVIDIA Geforce 6600GT or ATI Radeon X1300PRO
(Some slower GPUs with higher model number's also not recommended.)
Video Card Memory:
128MB RAM

Slutord; Spelet får 5/6, hade kanske fått en fullpoängare om spelet hade varit längre och inte haft speciel-tyskarna som tål alldeles för mycket.
image17

Helgens Påhitt

Så vad hände egentligen under helgens pådrag? blev det något måleri och vad hände med den döda fågeln?
Ja dessa är bara några av frågorna som man får reda på i kvällens avsnitt av; 

STAFFAN'S BLOGG
.. *batman theme*

Avsnitt 1:
Det var en lördag, jag hade vaknat, det kändes som en vardag och jag grubblade över om jag skulle jobba denna hemska dag.
- jävla skit.
Jag hade glömt stänga av larmet, klockan var bara nio. Nu var jag vaken och pissnödig.
Med trötta steg gick jag till toaletten och gjorde det som behövdes innan jag la mig igen för att låta timmarna slinka förbi långsamt. Jag öppnade ett fönster så att vädret kom sipprandes in genom rutan.
Det var en solig dag och det var ganska skönt väder, trots detta bestämde jag mig för att ligga kvar i sängen.
När några timmar passerat passade jag på att gå upp på övervåningen och såg på Formula 1 kvalet, det var sådär, Mclaren startade 1 & 2, inget bra ressultat.
- jävla skit.
Jag forstatte dagen genom att se på serier, Dexter, Nip/tuck. Senare så installerade jag även Medal Of Honor: Airborne.
- Jävla skit.
Spelet överraskade mig, det var mycket underhållande.
Det var dags att äta. Jag begav mig till mormors hus där middagen skulle bli serverad.
- Jävla Skit.
Den gamla ungen hade vidbränt maten men man fick lungt knapra i sig det lilla födan som var. Det kändes som att äta en död fågel... (japp, här kom den fågeln med som var med där uppe, det var inget mer än så.. hoppas ni inte trodde nått mer...)
Nu var det dags att måla i taket i ett sovrum där nere i mormors hus, från gul-vit till kritvit, riktigt snyggt. Ska måla yttligare ett lager imogon (tisdag).

- Jävla skit.
Telefonen ringer vid två tiden och det är min kusin kim som undrar om jag är vaken och om jag kan köra en till Lysekil för 400kr, visst svarar jag och åker.
Kör henne till lysekil, får 400kr  och hon får mitt nummer/msn, kan vara bra.
efter denna trippen åkte jag till Kungshamn och hämtade Kim / issa som var ute en sväng så jag körde hem dem.
------------------------------------------ Credits ----------------------------------------
Staffan - Himself
Mamma - Other
Kim - Himself
Issa - Her own body
---------------------------------------END Episode 1 ----------------------------
Avsnitt 2:

- Jävla skit.
Jag kliar mig på pungen och inser att det är redan söndag igen, helgen redan snart över. Fruktansvärt.
bestämmer mig för att bemöta känslan med ett ryck ur sängen och kollar på klockan.
- Jävla skit.
klockan är redan nästan 12 och jag ringer snabbt till min bror och säger att vi måste dra direkt till torp om vi ska hinna till formula 1 som börjar 13:50.
Vi åker in och är på bauhaus. där jag hittar världens snyggaste tavla (se bilden).
- Jävla skit.
klockan är redan halv två och vi beger oss hem. är hemma vid 14:13 och startar tv'n.
- Jävla skit.
Massa's ferrari har precis gett upp hoppet och vi ser på loppet som suger hela vägen till målflagg.
Jag avslutar dagen med att varva Metal of Honor: Airborne och ´kollar på Dexter.
-----------------------------END OF SEASON 1 ---------------------------------

image23

Måla

Idag var det tänkt att jag skulle iväg och festa lite, men jag ändrade precis planerna och ska ta och måla taket i ett rum i mormors hus istället. sen ska man mäta upp för matta att  läggas osv, det blir nog nice, får se om jag kan få tagit nån bild på det hela..

Livsmedelsbranschen

vad härligt det kan vara att jobba i livsmedelsbranschen ibland, var ju ute i Tyskland och Frankrike och härgade lite grann för ett slag sen. Så nu är det dags att kika om man har fått Samonella bara för detta.
och hur gör man det då? Jo tillåt mig att instruera.
image22

Det ni ser på bilden är en långtops och en behållare.

Med denna toppsen ska jag skrapa på insidan utav ändtarmen efter jag varit på toaletten och skitit..
Eventuellt kan jag skita på en ren yta och skrapa på skiten med toppsen..
Mumms, låter härligt eller hur..

Vet inte vad som är värst.. peta sig i röven med en topps eller att skita på något rent och helst sterilt för att sedan peta i det så.. Jag har iaf tills på måndag på mig att bestämma mig. Blir en härlig helg detta. :)

Men Hey det kunde vara värre.. man kunde ha hans jobb där som tar emot dessa prover.. kul.. "undrar vems skit jag får idag" :)

Tillsvidare, Let my crap be crap.

Spel; Hitman Blood Money

image21
Agent 47 är tillbaka i det tredje spelet från2006.
I detta spelet får du fler alternativ att ta sig genom uppdrag, mer frihet och på så sätt ett roligare spel.
Det krävs inte att du har spelat de två första spelen för att förstå vad det går ut på, du är en lönnmördare som får uppdrag att döda vissa personer, sen hur du klarar av det är upp till dig. Självklart kommer man hela tiden försöka vara helt oupptäckt och så tyst som möjligt men du kan även bestämma dig för att gå direkt på, men var snabb med skutfingret och ha på ljuddämaren helst.

Det hela knuts ihop med en mycket bra story och om du följt de föregående spelen så kommer du älska det ännu mera med mera dialoger än innan.
 
Vi kan bara hoppas att den kommande Hitman filmen kommer bli lika bra som spelet.


Spelet får 5/6
image17

Dagens Film; Corpse Bride

image20
Corpse Bride (2005) är en mycket bra gjord och genomtänkt film. Den är skriven av ingen mindre än Tim Burton (A Nightmare Before Christmas, Edward Sissorhands...) och har Johnny Depp (Edward sissorhands, Fear And Loathing In Las Veags...) som röst-skådespelare.
Man hör att det är Johnnys röst och det är härligt att höra honom i rollen som en blyg ung man (docka?) som ska bli bortgift av sina föräldrar.
Men han grips av panik och springer ut i skogen där han av misstag råkar fria till ed död-brud.
Här börjar ett spännande äventyr mellan liv och död och allt omfångas av härliga sånger som sjungs.
En mycket bra film.
Den är även inspelad med dockor, så det har varit att fota, röra dockan lite och fota igen, osv. Vilket gör att hela filmen känns ännu bättre när man vet hur mycket arbete och kärlek de lagt på den.

Filmen får en enkel 5/6.
image17

Dagens Låt; 07-08-07

Dagens låt är ingen mindre än Lynyrd Skynyrd - Free Bird .
En låt som spelas ofta här hos mig delvis för att min bror spelar Guitar Hero på PS2'an men också av mig på Winampen dagligen då den har det skönaste gitarrsolot i världen.

Den släpptes i November 1974 och blev en hit direkt.

Tyvärr så dog flera utav bandmedlemmarna i en flygplans olycka 1977. Och omvärden saknar dem.

Text:

If I leave here tomorrow
Would you still remember me?
For I must be travelling on, now,
There's too many places I haven't seen
And if I stayed here with you, now
Things just wouldn't be the same
Well I'm as free as a bird now,
And a bird you can not change.
And a bird you can not change.
And a bird you can not change.
Lord knows I can't change

Bye, bye, its been a sweet love.
And though this feeling I can't change.
Please don't take it badly,
The Lord knows I'm to blame.
And, if I stayed here with you now
Things just wouldn't be the same.
For I'm as free as a bird now,
And this bird you'll never change.
And the bird you can not change.
And the bird you can not change.
Lord knows, I can't change.
Lord help me, I can't change.

Mat; Kebabrulle, Cola

Idag blev det Kebabrulle + Cola igen.
Lite segt att äta det två dagar i rad men vad gör man inte för gratis mat? :)

image18image19

För att göra en kebabrulle behöver du:
1st ugn.
1st deg.
4st salladsblad.
120g kebabkött
½ tomat
1st förpakning med kebabsås
1st förpakning med folie.

Hokus pokus, en kebabrulle,

En Dag Före Helg

idag är det fredag, en dag före helg och den sista på arbetsveckan.
idag jobbar jag 16:00 - 00:30.
Kommer bli lite halvsegt men det ska nog gå bra.

Vad händer annars en dag som denna? jo kollar på lite nip/tuck innan jobbet och innan dess åt jag en dubbel hönekaks-macka med gurka och skinka. Mumsens..


What to do list:

- Äta frukost
- se serier
- jobba..

sen nästa dag blir det lördag.

Munn-Bärare?

Hallå? varför är huvudet så konstigt?...
försök gå ner för en trappa och ha en godispåse hängandes från mellan tänderna.

och här kommer kruxet, du ska vara så tyst som möjligt...

Det går inte! huvudet har inte funktionen att hålla något stabilt! däremot i handen kan du få den att sväva ljudlöst...

Imorgon testar jag övriga ställen...


Coca Cola

Fy tusan vad jag hatar coca cola. Det är liksom inte gott längre, eller det har aldrig varit gott.
Men man dricker det ändå, man står i McDonalds kön och kan inte komma på något bättre så det blir cola.
Idag åt vi pizza på jobbet och då med, Coca cola till den.

Efter halva Kebabrullen som jag åt så började jag dricka av min kalla cola och det dröjde inte länge förrän man börja slemma i halsen. Jag menar Vafan, inte tusan har man slemmet i halsen från början?! det kommer inte upp när man dricker vatten eller något annat speciellt. Bara cola som kan få denna sliskiga äckliga uppstötning. Nej, UCh.

tacka vet jag Jul/påsk-must. det är en dricka det. Slemmar inte utan är bara oerhört god.

i övrigt dricker jag inte så mycket läsk. är inget stort fan till det. och jag groggar inte heller så där blir det inte heller nån läsk. Men ni får inte tro att jag är emot det, jag kan tycka det är jättegott att ta sig en läsk ibland men allvarligt talat. Vatten är nog fan godare.

Dagens Film; 300

300 är en actionspäckad film med tonvis med specialeffekter.

Det häftigaste med filmen är att den spelades in under endast 60dagars tid i en studio i Montreal.
Den spelades in mellan 50 till 150 bildrutor per sekund, istälelt för det vanligaste 24 bildrutor på långfilmer.
Detta för att kunna öka och sänka hastigheten av filmen till det ultimataste så att det kunde bli riktigt snygga effekter.

Jag rekommenderar filmen verkligen till alla där ute. Det är snygga killar i mantlar för er tjejer som inte är Action älskare och för killar är det never-ending Action som man bara kan älska.

En av de bästa filmer som kom 2006.

4'e April 2007 hade den släpp i sverige. Se till att införskaffa, den får 6/6.

image16

Serie: The It Crowd

Nu har andra säsongen The It Crowd börjat.
En serie som handlar om två Datanördar som helt plötsligt fick en kvinna som inte vet något om datorer som chef.
Serien är underbar och brittisk. Då humorn är som bäst.

Första säsongen bestod bara av 6 avsnitt och det dröjde ett helt år innan andra säsongen kom så nu får vi hoppas att den blir längre än den första.

Har ni inte sett den (går ej på svensk tv) så försök att gör det.

Dagens Film

Dagens Film får bli Black Snake Moan, En Drama/Romantik med Samuel L. Jackson, Christina Ricci, Justin Timberlake.
En mycket bra film för dig som gillar en annorlunda Romantikfilm. Mycket bra skådespelar insatser och Justin gör ett mycket bra jobb faktiskt.
För att inte tala om Samuel som äger som rollen som Kyrkslig-Bonn-Blues-Gubbe.

Men Bäst måste jag nog säga att Christina gör, Oftast halvnaken eller mer. Mycket vacker tjej som sköter varje sen med kärlek.

Många Tummar Upp, 5/6.
image17

Självmord

Oj, rubriken blir lite väl "talande" lite stark i mening om man säger så. När folk hör ordet så flyr de i skräck.
Personligen tycker jag inte om, eller tycker inte om är inte riktigt rätt. Jag kan inte förstå att man ska kunna vilja sluta sitt eget liv.

Okej, om man har typ cancer och du är körd. Du har ont kroniskt eller liknande och det inte finns någon hjälp. Varför inte faktiskt göra det.

Men om du nu skulle göra det, skulle du inte vilja göra det på ett speciellt sätt? Göra det minnesvärt?.

Du kanske inte tror att någon kommer minnas dig eller liknande men det är alltid någon som får göra någons skitjobb.

Du kan ta bilen i fel fil. Men då kan du mycket väl döda en familj på många fler.
Du kan hänga dig. Men det skapar ärr i hjärnan och hjärta på den som hittar dig.
och det gäller även allt annat.

Nej skulle jag märka att allt hopp är kört?
Skicka ut mig i rymden. Inte så "brbrbbr.. dörren öppnas och poff jag får ingen luft"...
Nej ordentligt. En egen resa, Ut, mot någon planet som ligger inom säj några års räckvidd. eller vad vet jag.
Ge mig mat i flytandeform som kommer in i mig, ha en hel hög mumbo jombo så jag hålls vid liv just så länge så jag kan berätta att det är underbart där uppe och att jag älskar allt.

MEn va tusan. Tänk om det nu inte är så vackert där uppe.. tänk om man får värsta tristessen, eller ändrar sig.. Nööääjj jag vill se mitt barnbarn en sista gång tex.

Det vore ju hemskare än att pinas på jorden.

Nej en sak är säker. Det blir en naturlig död. Och inga jäkla brev eller något sådant.
Självklart vill jag inte ha alla runt om kring mig när jag dör. Eller de flesta kanske, men inte sånna som är under 20 kan man säga då.. ingen som kan kunnas må illa av det. Jag vill att alla ska känna att det kanske inte är rätt men det är dags.
Jag vill att det ska visas upp en långfilm om mig, hur jag var när jag var liten. när jag var tonår, Och jag ska sitta och skoja om allt... Jag ska sitta i en fotölj som Arne Waise och tända mitt ljus och i slutet ska jag säga:
- Nej nu har det blivit dags för mig med, att blåsa ut mitt ljus och säga god natt.

Och alla kommer gråta.. nej fy vad hemskt det vill jag inte, så jag kommer tillbaka och säger
- Ni trodde väl inte ni blev av med mig så lätt. jag vill att ni ska vara glada.
- Sakna mig gärna. Men sakna inte Kärlek. Ni har varandra.

Och uch vad det kommer gråtas.. Fy.
Tror inte det går att göra utan att folk gråter.

Det tål att filuras på.


/staffan

Bild-Afton

Idag har jag varit lite slö, jag tog det lungt upp från sängen och bestämde mig för att kolla senaste nyheterna, det hade inte hänt något intressant i mina ögon och jag inväntade att klockan skulle gå. vid halv fyra så begav jag mig till uddevalla där jag skulle hälsa på en väldigt go tjej.

Lisa, hon ar nyss flyttat till uddevalla så jag köpte med mig en present, ett litet trä-liknande grejj. och det visade sig att passa perfekt, hon hade inga blommor.

Sen visade jag bilderna från utlandsresan och roskilde bilder från 2006, 2007.
Tyvärr så hade hon fått förkylning och feber och orkade inte göra så mycket idag. Men jag hade väldigt trevligt.
Efter jag var hos henne så åkte jag till Torp köpcentrum där jag handlade lite mat mm.

McDonalds blev det med. A Guy Have to eat, right?

Nu väl hemma så ska jag ta och se på en film kanske lite serier och så får vi se hur länge vi kör idag.

/tjiih

Detta är Jag - Blogg.1

Se Här, nu är det tänkt att jag skulle göra en riktig blogg, vad är det som inspererar mig och vad är det som rör sig i min hjärna?.

Först och främst, tala om vem jag är. jag är en 23 årig kille som just nu sitter kvart i fyra på natten sitter och skriver en blogg på nätet för att folk kanske ska bli intresserade och läsa och tycka om vad jag tycker och säger kanske skulle vara rätt men oftast säkert fel.

Men vem är det som får bestämma om en blogg kan vara rätt eller fel, som för Bildt, han har bloggat och nu är han i blåsvädret bara för att de inte vet om det är UD bildt eller om det är han som privatperson som skrivit bloggen. Nått sånt trams bara för att någon idiot skrivit rasistiska åtsikter på hans blogg.

Han får skylla sig själv, han är rik  och kan lätt anställa någon som sitter och rensar hans kommentarer dagarna i ända. You can always only blame you're self. Det är du som sätter dig. det är du som ligger? Poetiskt? nej.

Tillbaka med lampan på mig då? var fan va jag?.. jo jag jobbar för tillfället på ett stort företag i livsmedelsindustin får inte säga vilket för då blir det conflict of intress, nej jag jobbar på ABBA Seafood och det är inga sånna regler så nu vet ni det.

Lönen är helt okej för min levnadsstatus just nu men man skulle väl aldrig klaga om man hade mer pengar, vem skulle göra det. Iaf, heltidsanställd och pengarna rullar in.

På fritiden så håller jag igång mina hemsidor, men det är inget vi ska prata om nu för håller igång är verkligen rätt ord då de knappt gör det, alla måste restaureras från början och det tar tid och ork, Ork som jag bara har ibland..
Tiden? jo den har jag.. behövs bara ork, eller att man startar någongång överhuvutaget hade ju varit bra kanske.
i framtiden så kanske (är det tänkt) att man ska få in så mycket pengar från hemsidorna så att man kan pansioneras, men en sak i taget. Ni kommer få läsa om min väg till miljonär det lovar jag.

Annars på agendan är det att gå ut och fotografera som är den stora riktiga hobbyn, tyvärr så lyckas jag alltid swabba bort alla pengar innan jag kan skaffa mig den kameran jag vill ha, nämligen en Nikon D40, eller bättre. Men till en början iaf, just nu har jag en Nikon Coolpix P3 och den är helt klart ok, men jag vill ha mer slutartider, mer mannuellt, mer proffesionellt. Då man får in pengar, då man kan sluta jobba och då man kan fotografera och ta det lungt på heltid.

Vad sägs om att vinna saker tex? Vinna en ny kamera? Vinna ny mobil? eller va fan.. Vinna i stort sett vad som hellst?. Det borde man göra. Det borde man ordna.

Men nu är det iaf dags för mig att släcka ner för natten, nja klockan är faktiskt fyra nu när jag kommit hit ner, Nej ärligt talat så är den bara 03:54 men vem vet, jag skriver ju denna meningen också så vem vet? den kanske hinner bli fyra innan jag hittat på hur denna bloggningen ska sluta? det kanske slutar redan nu? men då slutar den alldeles för tidigt. det skulle vi ju inte vilja. Och kanske borde man spara den som utkast och Publicera den ordentligt när det är fler inne och läser på sidan? Kanske? eller inte?

Vem kommer ändå gå in på bloggen när den heter Blogg.1? den kanske borde heta "detta är jag - Blogg.1" eller något mer ingripande så folk verkligen har lust att gå in och läsa bloggen.. och vad söker folk på när de söker blogg? Varför kan man söka blogg överhuvutaget kan man undra sig?.. så man får veta vad folk tycker om olika ämnen? lite väl ingripet.

Fan, man borde ta och räkna alla frågetecken jag skrivit, det verkar vara jäkligt många. Eller vad tycker ni? detta är en bra tidpunkt att se över helta texten igen bara för att räkna alla frågetecken till denna rad och sedan skriva ut sidan och skriva in hur många det var i denna ruta: [       ]  men bara om det är över 52, är det under det så behöver ni inte göra det.
Nu tänker ni säkert att jag har räknat alla och det är 51st, men tjii fick ni, för jag har ingen aning, jag bara skrev första numret jag kom och tänka på. Jag antar att någon kommer läsa dem och skriva en kommentar om hur många det egentligen var.

Shit, nu är klockan prick fyra och jag har fortfarande inte kommit på något bra slut.
Då finns det bara en sak att göra.  Spara som utkast och publicera imorgon när jag vaknat.

Detta är staffan, Sänder ut live till er - och vi hörs igen - Imorgon.

Om ni undrar vad det var för tusans slutord så vet inte jag heller, tänkte på nån radiopratare, nej austronaut? nej nån hippie som sänder på AM bandet kanske som tar paus när det är - , om ni undrade varför strecken var där..

Men för tusan, nu kallar sängen på mig.

/ Tales From The Crypt

Fotnot: Glömde byta namn på bloggen inatt.

Dagens "Film"

Dagens film kan man inte riktigt kalla för film då jag gick över till seriernas värd för en dag.

Först ut så kollade jag på lite Stand Up Comedy med Killarna;  "The Amazing Johnathan", Lewis Black och Zach Galifianakis. Alla var roliga med Lewis Black var helt klart den som hade bäst act.

Och det kanske inte är så konstigt heller eftersom han också var äldst av dem. Och just nu kom jag på var jag hade sett honom förut.. på Showdown 2007 eller vad den hette, då dom skojade om det gångna året. iaf. Tillbaka till där jag var.

Efter stand up'en så gick jag över till en ny serie. Californiacation, en Humor/drama serie med ingen mindre än David Duchovny (Arkiv X, Thrust The man, The TV Set).
Han gör ett mycket bra jobb som en författare som tappat gnistan och försöker få ihop sitt förhållande med sitt ex samtidigt som hon ska gifta sig med sin nya. Tillsammans har de även en ung dotter som de delar vårdnad över, fast mest är hon hos sin mamma och den nya.

David's rollifgur Hank Moody är en snabtänkt kille som har en väldigt mörk-sarkastisk ton i sitt prat och jag kan ofta se mig i samma situation då min humor och tankesätt är snarlikt hans.

Serien är underbar och bör mycket väl ses. Håll ögonen öppna efter en sverige premiär i framtiden.

Serien är bara gången 3 avsnitt och poängsäts när hela säsongen har gått.
Avsnitt 1: 5/6
Avsnitt 2: 6/6
Avsnitt 3: 5/6

Dagens Film

Dagens, eller gårdagens egentligen, film är ingen mindre än Halloween (2007).
Halloween 1 ur Rob Zombies ögon. Och visst tusan är den skruvad.

De som sett Rob Zombies "House of 1000 Corpses" kommer säkerligen känna igen det i hans Skräck-slag.

Halloween blev en brutal och mera ingående vinkel på varför Michael Myers blev som han blev.

Det känndes rätt och rått genom hela filmen.. Ett självklart val när man vill se gammal/ny/bra skräckis.

Filmen får självklart 6/6.
image16

Status Abuse

Är det bara jag eller stör ni er med på när man säger en sak och gör en annan?
Som när man heter "inte vid datorn" på msn och man skriver och de svarar direkt?..

De är där men man har liksom väntat 30 minuter på att de ska komma tillbaka innan man ens skickade hej, och det visar sig att de är där...

Kan inte alla bara vara online när de är online?... nej det är viktigt att vi säger att vi gör något när vi inte gör det.. Folk måste trots allt tro att vi har ett liv.

Nej nu ska jag gå och måla. (Away)  

(jag är kvar..)

RSS 2.0